PARTNERS

Land Art Contemporary, Holt/Smithson Foundation en Centrum Beeldende Kunst Emmen grijpen de vijftigste verjaardag van Robert Smithsons Broken Circle/Spiral Hill (1971) aan als startpunt om met diverse partijen na te denken over en toe te werken naar een duurzame toekomst voor dit baanbrekende voorbeeld van Land Art in Nederland.

Holt/Smithson Foundation

Kunstenaars Nancy Holt (1938-2014) en Robert Smithson (1938-1973) veranderden de wereld van kunst en ideeën. Holt/Smithson Foundation werd in 2014 opgericht om de creatieve nalatenschap van beide kunstenaars te behouden en te ontsluiten voor de toekomst. In samenwerking met kunstenaars, schrijvers, filosofen en instellingen realiseert de Holt/Smithson Foundation tentoonstellingen, publiceert boeken, initieert kunstopdrachten, programmeert educatieve activiteiten, stimuleert onderzoek en ontwikkelt wereldwijd collecties onder leiding van directeur Lisa Le Feuvre vanuit het hoofdkantoor in New Mexico. 

holtsmithsonfoundation.org

Land Art Contemporary

Stichting Land Art Contemporary (LAC) is in 2011 opgericht in het kader van de viering van het 40-jarig bestaan van Broken Circle/Spiral Hill. Het programma van Land Art Contemporary bouwt voort op de artistieke praktijk en het gedachtegoed van Smithson. In zijn kunstwerken en teksten reflecteert hij op de relatie tussen mens en planeet, tussen ecologie en economie, onderwerpen die nu nog actueler zijn dan in zijn tijd. Tegen de achtergrond van dit gedachtegoed richt Land Art Contemporary zich op onderzoek naar en de ontwikkeling van hedendaagse ‘land art’ projecten in Drenthe en daarbuiten.

landartcontemporary.nl

Centrum Beeldende Kunst Emmen

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen biedt op twee locaties, De Fabriek en CBK Rensenpark een jaarrond tentoonstellingsprogramma met daarnaast een uitgebreid aanbod kunsteducatie en publieksactiviteiten. Als onderdeel van de gemeente Emmen draagt CBK Emmen zorg voor het beheer en behoud van de beeldende kunst in de openbare ruimte binnen de gemeentegrenzen. 

cbkemmen.nl

Sponsors

De activiteiten rondom de openstelling van Broken Circle/Spiral Hill zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de financiele ondersteuning van de Provincie Drenthe, het Mondriaan Fonds, de Gemeente Emmen en het Cultuurfonds.

subsidie-logo-provinciedrenthe
subsidie-logo-mondriaanfonds-02
subsidie-logo-gemeenteemmen
subsidie-logo-pbcultuurfonds
photo-archive-em-05
Meer dan 45 jaar lag Broken Circle/Spiral Hill in een actieve zandafgraving van de Zand- en Exploitatie Maatschappij, het familiebedrijf De Boer.
Zij waren nauw betrokken bij de totstandkoming en het beheer van het kunstwerk. Foto: Onbekend, 1972

Abonneer op onze nieuwsbrief.

Holt/Smithson Foundation en Land Art Contemporary werken samen met diverse partijen aan een duurzame toekomst voor Broken Circle/Spiral Hill in Emmen.

De openstelling van Broken Circle/Spiral Hill wordt genereus ondersteund door:

footer-subsidie-logos-02

Alle kunstwerken en afbeeldingen van Nancy Holt en Robert Smithson vallen onder het copyright van Holt/Smithson Foundation, onder licentie van VAGA in ARS, New York.

Copyright © 2021-2022 | Credits

Back to top Arrow